top of page
  • Writer's pictureМаксим

Гостинці зі Львова

Для того щоб придбати цікаві та смачні сувеніри, що нагадуватимуть вам про поїздку до Львова, достатньо відвідати одну з Львівських ярмарок на площі ринок чи проспекті свободи. А для того щоб полегшити вам вибір, ми підготували основний перелік місцевих сувенірів та смаколиків:


 

Хмільні наливки:

Ще з стародавніх часів місцев жителі виготовляли власний алкоголь який іменуєтья як "Наливка". Цей ароматний, смачний та міцний напій виготовляється з стиглих вишневих ягід, малини, смородини, аґрусу, ожини, чорниць, слив, терену та інших ягод що всипали в сулій й присипали цукром. Сік ягод поєднювався з розчиненим цукром та розпочинав своє брондіння в теплому та світлому місці напротязі місяця. Після цього наливку зливали а ягоди використовували в приготуванні страв. Ці стародавні рецепти збереглись до сьогоднішніх днів і користуються великою популярністью серед місцевих жителів. Перелік закладів в яких можна придбати наливки ви знайдете в наступній статті нашого блогу.

 

Львівський шоколад

Солоний, солодкий, перчений, злитками та

подарункові набори, це все про шоколад який ви можете придбати в Льівських майстернях шоколаду.

Насправді смаків та форм існує безліч, словами описати неможливо. Саме тому, вирушайте до Львова щоб поласувати цими гастрономічними шедеврами.

А справжні фанат шоколаду можуть забронювати квартиру відразу поруч з майстернею шокаладу що розташована на вулиці Сербська, 3.

 

Філіжанка кави:

Кава являється символом Львова. Ще з давніх давен Львівські пани та панянки традицію розпочинали свій день з філіжанки ароматної кави, перечитуючи новини в місцевій газеті сидячи на терасах Львова під ніжними променями сонця, або за вітринрою кав'ярні в романтично дощові дні.


Завдяки великому переліку магазинів з сувенірними наборами різних сортів кави, у вас буде можливість забрати з собою частинку ароматної атмосфери Львова додому у вигляді декількох мішочків кави.


А ось побачити як виготовляється кава в шахті, ви зможете в колоритному місці під назвою "Львівська копальня кави", що розташована за адресою Площа Ринок, 10. Ще більше цікавих та незвичних речей ви зможете побачити на фестивалях присвячених цьому славетному напою.

 

Глиняний посуд:

Вироби з глини та дерева це ремесло яке активно розвивається на території західної україні. Майстри вкладають в свої творіння душу та творчі елементи національної ідентичності. Глиняний посуд з розписами прикрасить ваш стіл та стіл ваших близьких. Тому ми рекомендуємо вам придбати хоча б декілька тарілок та кухолів для того щоб ваші улюблені страви стали ще смачнішими. Найбільший вибір посуду ви знайдете на ярмарках що розташовані на площі ринок та проспекті свободи.


25 views
bottom of page